top of page

Det regner kanskje mye i Bergen, men smilene stråler når Alexandra og Lila er på jobb

Alexandra, en 30-åring fra et lite tettsted utenfor Bergen, har alltid hatt en spesiell forbindelse med dyr. Hun har vært eier av hunder så lenge hun kan huske, og føler at disse firbeinte vennene har gitt henne en unik følelse av aksept og tilhørighet. I 2017 valgte hun å ta en hundeinstruktørutdannelse og har siden vært aktiv i ulike hundeaktiviteter, også innen dyreassisterte intervensjoner.


"Det føles fantastisk å kunne gjøre noe unikt for noen i samme eller lignende situasjon som meg. Jeg har selv opplevd utfordringer på grunn av min kroniske hjertesykdom, og det har gjort meg mer bevisst på hvor verdifullt dyreassistert terapi kan være."


Sammen med sin nåværende følgesvenn, Lila, en 5 år gammel flatcoated retriever, har Alexandra blitt en godkjent besøks- og terapihundekvipasje. De deltar aktivt i dette arbeidet og trives enormt godt med å spre glede og trøst til de som trenger det.
"Når de kommer, føler jeg meg alltid så mye bedre. Det er som om verden blir litt lysere når de er her." - Sitat bruker


Alexandra ble først kjent med Dyreassisterte Intervensjoner (DAI) i 2012, da hun begynte å utforske mulighetene for å bruke hunder som "lesehunder". Dette konseptet fascinerte henne, og det fikk henne til å reflektere over hvor mye glede og trøst hunder hadde brakt inn i livet hennes, spesielt med tanke på hennes egen kroniske hjertesykdom.


«Jeg har selv en medfødt og kronisk hjertesykdom som har medført sine utfordringer oppgjennom oppveksten. Det ble derfor viktig for meg å kunne gjøre noe unikt for noen i samme eller lignende situasjon som meg, det var det ingen tvil hva neste hund skulle gjøre. Planen var derfor klar da jeg i 2018 hentet Lila fra samme oppdrett som vår første flatcoat og jeg fikk den perfekte hunden for jobben. En gledesspreder uten like!»Alexandra om gleden ved å hjelpe andre

I dag er Alexandra og Lila en del av Dyreassisterte Tjenester, og de besøker sykehjem, bofellesskap og til og med skoleelever.


Vil du booke sesjon med oss? KLIKK HER


Hvordan ser en arbeidsdag ut for deg?


«Det kommer an på hvor vi er. På sykehjemmet tar vi runden på avdelingen vi besøker for å se om noen ønsker besøk en til en eller om de på fellesrommene ønsker at vi stikker innom. På disse dagene går det mest i at Lila får masse kos - det er mange som ønsker å «bare» klappe henne eller ha en hånd borttil pelsen hennes. Noen får også gi godbit om de ønsker det."Husker du din aller første arbeidsdag sammen med Lila?


"Den aller første jobben vi fikk var på et sykehjem. Jeg husker jeg syns det var litt skummelt å skulle besøke vilt fremmede mennesker jeg ikke visste om ønsket å få oss på besøk, men det var helt klart en veldig positiv opplevelse for de vi besøkte. De som var mest stille ble plutselig pratsomme og de som satt for seg selv var plutselig endel av gruppen vi satt i. Det var helt fantastisk og unikt - enda bedre enn jeg hadde sett for meg. Flere spurte også: «Når kommer dere tilbake?» Vi besøker fremdeles dette sykehjemmet og Lila har fått seg flere gode besøksvenner."


Alexandra har store drømmer for fremtiden.


Hun ønsker å kunne besøke både barn og voksne på sykehus sammen med Lila. Lange, ensomme dager på sykehus kan være utfordrende, og hun tror at en dose med dyreassistert terapi kan gjøre en stor forskjell. Hun håper også at flere vil innse den positive påvirkningen av dyrs selskap på vår mentale helse. Gjennom sitt arbeid med Lila, håper hun å bidra til å lyse opp dagen til enda flere mennesker og vise verden hvor stor kraft dyr kan ha når det kommer til å spre glede og trøst.FØLG OSS PÅ INSTAGRAM


🏅 Navn: Lila

😎 Kallenavn: Smilus

📚 Utdanning: Besøks - og terapihund 🐶 Rase: Flatcoated retriever

⚖️ Vekt: 24 kg

🎉 Favoritt øvelse: «Helt om»

🔑 Medlem av DAI-klubben

💼 Jobber på sjukeheim, skole og bofellesskap

Comentarios


bottom of page