top of page

Ingunn på Ramnes Søndre Gård: skaper glede og mestring sammen med dyra

Dyreassisterte Tjenester tok turen ned til vakre Ramnes søndre gård, like ved Tønsberg i Vestfold, for å høre litt mer om hvilke tilbud de har på gården og hvordan de aktivt jobber på team med dyrene for å tilby ulike helsefremmende tiltak.


Ingunn Skjeggestad og hennes ektemann startet sin reise på Ramnes søndre gård i 2008, da de flyttet til hans familiegård. Med en visjon om å skape en arena for gode gårdsopplevelser og mestring, tok de over gården i 2016. De begynte med å tilby besøksgård og Inn på tunet-tjenester med dyrene som medarbeidere. Denne tilnærmingen har ikke bare vært vellykket, men også en kilde til stolthet for både Ingunn og hennes team, som daglig jobber for å skape positive opplevelser for alle besøkende.På Ramnes søndre gård finner du en rekke aktiviteter og tilbud som passer for alle aldersgrupper. Dyrene er en sentral del av opplevelsen her, enten det er gjennom terapeutiske aktiviteter som foregår daglig, eller gjennom besøksgården som åpner dørene for besøk både på ettermiddager og i helgene.


Gården byr også på muligheten til å handle lokale produkter i gårdsbutikken, samtidig som du kan nyte en hyggelig kaffepause i kafeen. For de som elsker tradisjonell bakst, er gårdsbakeriet stedet å besøke, med deilig bakverk fra vedfyrte ovner og takker.


Ramnes søndre gårds sjel speiles i hvert dyrevennlig øyeblikk, hver lokalbit i gårdsbutikken og i hver duft fra det tradisjonelle gårdsbakeriet. Her smelter historie og nåtid sammen, og vi inviterer alle til å oppdage gleden ved å leve i harmoni med naturen og hverandre. Ramnes gård driver også med landbruk på en bærekraftig måte, både når det gjelder dyrket mark og skog, forteller Ingunn.
Dyreassisterte tiltak

På gården finnes det alt fra hester og esler til kaniner og høner. Disse kollegaene spiller en sentral rolle i de ulike tiltakene på hver sin måte. For Ingunn har dyrevelferd vært en viktig faktor, det retter derfor mye fokus på å legge tilrette for at de ulike tiltakene også er på dyrenes premisser.


For oss er det viktigste å skaper trygge møter mellom dyr og mennesker, noe som har høy overføringsverdi til mellommenneskelige relasjoner og kan ha terapeutiske effekter, sier Ingunn.

De som bestiller tjenester hos Ingunn spenner seg fra offentlige instanser til private enkeltpersoner. Ingunn og teamet hennes jobber tett med oppdragsgivere for å tilpasse aktivitetene til ulike aldersgrupper og behov, og deltakelse i samarbeidsmøter sikrer at tilbudene er skreddersydd.

Gjennom dyreassisterte tiltak opplever kundene ro, tilstedeværelse i øyeblikket, mestring og styrket selvfølelse. Dyrene er 100% tilstede og stigmatiserer ingen, noe som åpner dører for transformative opplevelser, sier Ingunn.

Ramnes søndre gård samarbeider aktivt med skoler, institusjoner og frivillige organisasjoner for å nå ut til flere. Vi spør Ingunn om hun har en suksesshistorie hun vil fortelle. Hun smiler og sier det er mange, men første historien hun kom på var om en person med sterk sosial angst. Gjennom et av deres tiltak er personen i dag tilbake i vanlig jobb.


Trenger du et sted for kurs eller arrangementer? FjøsStua er et fleksibelt kurs- og flerbrukslokale som kan tilpasses ulike behov.


Kontakt:
Comments


bottom of page