top of page

Neste uke kickstarter vi året med å arrangere vår aller første treningssamling i 2024!

Oppdatert: 12. feb.


Bli bedre kjent med din hunds signaler og spesielt i situasjoner som krever nærhet.Terapihunden Bolle


Hundetrener Anna fra Terapihuskyene sammen med hundeterapeut Kim-Yvonne Myrvang og Kristine fra Dyreassisterte Tjenester avd. Vestfold inviterer deg til å bli med på vårens treningssamlinger!Hver samling tar for seg et tema og består av både teori og praksis. Dette er ment som en fordypning/forfriskning til praktiserende team men samlingene er også åpent for andre hundeeiere som er nysgjerrige!


Detaljer rundt første samling:

Dato: Torsdag 11. januar 2024

Tid: 17.30-20.00

Kr. 750,-

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktører: Anna & Kim-Yvonne

 

Fortsatt har vi noen ledige plasser, med mulighet for pakkepriser ved kjøp av flere kvelder. Se alle treningssamlingene her: https://www.dyreassistertetjenester.no/treningssamling

Hva handler denne kvelden om?

Nærhet er ikke bare kos og klapp; det handler også om aktivitet og samspill. På dette kurset vil vi se nærmere på hvordan du kan tilpasse nærhet til din hund og bruker, samtidig som vi dykker inn i dyreassisterte intervensjoner.

 

Hva vil du lære?

Vi tar for oss hvordan du kan identifisere tidlige signaler fra hunden din og vite når den trenger støtte, frihet eller avstand. Hvordan kan du veilede en bruker for å skape en bedre opplevelse for hunden? Og ikke minst, hvordan kan du gi nærhet på alternative måter?


Foto: Ulike sertifiserte hunder fra DAI-Klubben.


Forkunnskaper:

Ingen forkunnskaper kreves. Kurset er åpent for alle hundeeiere som ønsker å forstå hunden bedre og lære om dens signaler og behov.

 

Gevinst for hunden:

Vi fokuserer på bedre kommunikasjon og forståelse av hundens kroppsspråk, bygging av tillit, sosialisering, og trygghet for hunden i terapeutiske sammenhenger.Terapihund
Anna sammen med Tuna (Årets Dyrehelt 2022)

Ifølge Ann-Jonette Friberg (også kaldt Anna) er en erfaren hundeinstruktør og har jobbet med Dyreassisterte intervensjoner siden 2015. Hun mener en vanlig feil i arbeidet med nærhet er at "en blir ivrig i å gi det en tror bruker har behov for og ignorer hundens små tegn eller tenker at den tåler nok 'litt til'."

"En optimal sesjon er der begge får møtt sitt behov. Når vi jobber med hund som kollega er målet at brukeren får et betydningsfullt øyeblikk sammen med hunden og ved at hunden er komfortabel vil brukeren også føle dette."


Kim-Yvonne sammen med Maximus

Ifølge hundeterapeut Kim-Yvonne Myrvang, handler dette kurset mye om "å lese hund og skape tillit når fører jobber med hunden sammen med bruker." Hun legger vekt på å se når hunden har behov for en pause, hvor brukeren kan "finne på en annen øvelse for å fortsette å skape nærhet, men ikke la det gå utover tilliten til hunden."


Anna påpeker også at det finnes ulike måter å gi nærhet på, "nærhet kan også gis indirekte, ved å for eksempel være i nuet sammen, nyte tillit og stillhet."


"Kontaktstrening, observere verden sammen, gjøre ting sammen som apport-øvelser eller leke sammen,» legger Myrvang til som forslag til andre aktiviteter som gir nærhet.


Anna advarer også om konsekvensene ved mangel på hensyn: "Hvis man ikke tar hensyn kan hunden begynne ta egne beslutninger i vanskelige situasjoner. De kan også miste tillit til deg som fører, og det vil vi ikke!».


Nærhet i grupper

Innen Dyreassisterte intervensjoner er det også vanlig med gruppearbeid. Hvordan oppnår man nærhet i grupper? Kim-Yvonne fremhever viktigheten av å først introdusere en hilserunde på hundens premisser. I tillegg finnes det flere øvelser der gruppen sammen får oppleve trygg nærhet uten at hunden blir altfor sliten. Dette lærer dere også mer om.


En annen viktig ting vi skal innom er på veien mot å skape nærhet mellom hund og bruker kan det oppstå fysiske hindringer som krever spesiell trening og tilpasning. For eksempel, når en person sitter i rullestol og ønsker nærhet fra en liten hund, eller motsatt, når en stor hund skal gi nærhet til en person som ligger i sengen. Disse fysiske forskjellene kan være utfordrende, og derfor er det viktig å trene på slike situasjoner for å sikre komfort og trygghet for både hund og deltager.


Meld deg på kurskvelden nå, dette er en flott mulighet til å dykke dypere inn i din forståelse av din hund og dens behov. Ikke nøl med å ta kontakt om du har spørsmål.


"Målsetning er at du skal bli enda mer kjent med din hund og hvor dens grenser går... tips for hvordan mulig jobbe rundt dette,» legger Anna til.


Gled deg til å utforske en ny dimensjon av samspill med din firbente venn!

Comments


bottom of page