top of page

Nina Vikor: Fra Spesialsykepleier til å Jobbe i Team med Hester

Oppdatert: 9. sep. 2023


Terapihest, Stallen Grønsand, Dyreassisterte Tjenester, Dyreassisterte Intervensjoner

Nina Vikor, en dedikert spesialsykepleier med over 20 års erfaring innen rus og psykiatri, har gjennomgått en bemerkelsesverdig livsendring etter en alvorlig trafikkulykke i 2018. Fra å være en aktiv profesjonell med en travel karriere og en engasjert mor og ektefelle, ble Nina tvunget til å omdefinere sitt liv etter ulykken. I denne artikkelen skal vi utforske hennes utrolige reise, hennes engasjement for fagutvikling, og hennes nyoppdagede lidenskap for hesteassistert terapi.Utdanning og Karriere:

Nina Vikor har alltid vært opptatt av helse og omsorg. Hun er utdannet spesialsykepleier med en imponerende bakgrunn innen akuttpsykiatri, rusbehandling og spesialisthelsetjenesten. Hun har også delt sitt faglige engasjement som lærer på videregående skole i helsefag og som barneansvarlig på Rop-poliklinikken. Nina har aldri sluttet å lære og har fullført flere videreutdanninger, inkludert psykologi og spiseforstyrrelser. Hun har også gått en mastergrad i helsevitenskap, spesialisert innen psykisk helse, rus og avhengighetsarbeid. Dessverre pgr skadeomfang etter bilulykken gjensto innlevering av selve masteroppgaven men alle emner er bestått.


"Jeg har alltid hatt en lidenskap for å hjelpe mennesker som sliter, og min utdanning har gitt meg verktøyene til å gjøre en forskjell i livene deres."
En Livsendrende Ulykke: I januar 2018 ble Nina involvert i en trafikkulykke som dramatisk endret livet hennes. Fra å være en aktiv og høytytende profesjonell ble hun tvunget til å gjennomgå utredninger, rehabilitering og behandlinger. Dette var en tøff tid for henne og hennes familie, men det førte også til at de måtte lære seg å leve på en roligere og annerledes måte enn før. Det var i denne perioden at Nina oppdaget den terapeutiske effekten av hester.Terapihest, Stallen Grønsand, Dyreassisterte Tjenester, Dyreassisterte Intervensjoner

"Trafikkulykken endret alt for meg, men den lærte meg også verdien av tålmodighet og tilpasning. Jeg måtte finne nye måter å leve og bidra på, og hestene ble en uventet kilde til healing."


Hesteassistert Terapi og DAI:

Gjennom bekjente i hestemiljøet ble Nina kjent med DAI, og hun begynte å utforske den terapeutiske verdenen av hester. Hun selv gjennomgikk en periode med ridefysioterapi ved Hjørgunn Gård og behandlingssenter i Fredrikstad. Denne erfaringen åpnet øynene hennes for den transformative kraften hester kunne ha i terapeutiske sammenhenger.


"Hestene har en utrolig evne til å forstå og kommunisere med mennesker på en dyp måte. Det er noe magisk ved å se hvordan de kan hjelpe barn og ungdom å finne sin indre styrke og ro."


Terapihest, Stallen Grønsand, Dyreassisterte Tjenester, Dyreassisterte Intervensjoner

Nina og hestekollegaene hennes er i dag godt etablert på et hestesenter på Grønsand i Asker og har brukt sin kompetanse til å hjelpe til å hjelpe barn og ungdom som sliter av ulike årsaker. Hun har vært en støtte for barn med kreft, ADHD, traumer og ungdom med spiseforstyrrelser, og har brakt lys inn i livene deres gjennom hesteassisterte intervensjoner.


Nåværende Arbeid:

Etter en lengre periode utenfor arbeidslivet på grunn av helseutfordringer etter trafikkulykken, jobber Nina i dag som vikar ved Stallen Gaustad, Oslo Universitetssykehus. Stallen Gaustad tilbyr poliklinisk behandling med hesteassistert terapi, og Nina har funnet en ny måte å bruke sin lidenskap og kompetanse på.Fremtidsplaner og Engasjement:

Nina Vikor har en brennende lidenskap for å gi flere barn og ungdom tilgang til hesteassisterte intervensjoner. Hun har et sterkt ønske om å bidra til et behandlingstilbud ved Stallen Grønsand, Grønsand Hestesenter i Sætre, Asker. Gjennom sitt engasjement og dedikasjon for faget håper hun å berike livene til enda flere unge mennesker som trenger hjelp.


"Jeg drømmer om å utvide tilbudet av hesteassistert terapi til enda flere ungdommer som trenger det. Jeg tror på kraften av denne terapiformen og ønsker å dele den med så mange som mulig."Bli med på Fagdag 5. november

👉🏼 Nina skal holde foredrag under fagdagen 5. november som arrangeres i Andresen Dressage sine lokaler på Evje, Dilling. Her kommer Nina til å snakke mer om hvordan hun jobber modulbasert og hvilke tjenester de tilbyr på Stallen Grønsand.


kr. 250,- (Gjelder for medlemmer av DAI-Klubben- alle kan bli medlem)
Nina Vikor, Terapihest, Asker, Stallen Grønsand

Kontaktinformasjon


Nina Vikor

Tlf: 48455931

E-post: Nina.vikor@gmail.com

Comments


bottom of page