top of page

Sammen skal vi tilby et unikt kurs for terapihunder, skolehunder og besøkshunder.


Dyreassisterte Tjenester, GoodDog og Fraxinus har nå inngått et spennende samarbeid der de skal tilby et skreddersydd opplegg med kurs for terapihunder, skolehunder og besøkshunder i Norge. Ved å slå seg sammen har de unik kompetanse som vil sørge for et høyt faglig kurs, masse praktisk trening og tett oppfølging i etterkant.

Norge er kjent for sin kjærlighet til hunder, og nå vil flere hundeeiere få muligheten til å dra nytte av det spennende samarbeidet. Disse tre organisasjonene har nå gått sammen om å lage skreddersydde opplegg som tar sikte på å utvikle hundenes potensial som terapihunder, skolehunder og besøkshunder.


De tre selskapene har en enorm kompetanse fra forskjellige retninger men med en felles kjerne, nemlig dyreassisterte intervensjoner (DAI). GoodDog fokuserer på praktiske kurs for å utvikle relasjon mellom hund og eier, Fraxinus er Nordens ledende aktør innen utdanning av sertifiserte team og Dyreassisterte Tjenester jobber inn mot markedet for å skaffe arbeid til teamene. Til felles har de også mange års erfaring med direkte arbeid innen DAI.


Sara Kalberg, Fraxinus

Høy faglig kompetanse

Fraxinus er en av Nordens ledende aktører innen utdanning av terapihunder, skolehunder og besøkshunder. Med deres ekspertise innen forskning og utvikling sørger de for et innholdsrikt kurs med høy faglig kvalitet og som blir oppdatert to ganger året.– Jeg startet Terapihundskolen i 2008, men da under navnet Helsehunder. For meg er videreutdanning en lidenskap og jeg har derfor videreutdannet meg innen folkehelsevitenskap, rehabiliteringsvitenskap, psykologi, etologi, antrozoologi, dyrepsykologi, miljøpsykologi, helseøkonomi m.m. Nå er jeg i sluttfasen med min mastergrad i miljøpsykologi i faget menneske-dyr-bånd. Jeg elsker jobben min og har nå, i løpet av de 15 årene jeg har jobbet med dette, følt at dette er mitt kall", sier Sara Kalberg, grunnlegger av Fraxinus og Terapihundskolen.


Fraxinus er moderselskapet til Terapihundskolen og jobber nå for å utvikle flere kurs med fokus på også andre arter enn hund.


- Det jeg er stolt av er at vi kontinuerlig utvikler utdanningen, stort sett hvert halvår, fordi bransjen endrer seg så raskt og forskning innen omsorg, skole og omsorg er i stadig utvikling. Vi følger det internasjonale markedet men analyserer også basert på egne erfaringer fordi vi krever at alle som praktiserer må ha erfaring og opplæring i bransjen selv.


Terapihundskolan er størst i Sverige men flere nordmenn har fullført utdanningen.


– Vi har tidligere eksistert i Norge i form av Norsk Terapihundskole frem til 2019 da denne avdelingen ble lagt ned rett før Pandemien. Siden har flere kunder dratt fra Norge til oss i Sverige på kurs, men nå ønsker vi å endre på dette. Derfor starter vi opp samarbeid med Dyreassisterte Tjenester for å komme tilbake til våre norske kunder igjen.

Sara Kalberg, Svenske terapihundskolan

Kontakt og samarbeid

GoodDog er et anerkjent treningssenter for hunder med erfarne instruktører og fokus for hundenes trivsel. Deres ekspertise innen hundetrening og atferd gjør dem til den perfekte samarbeidspartneren for å tilby et godt praktisk kurs med riktig kunnskap og teknikker.


GoodDog tilbyr alt fra valpekurs, unghundkurs og seniorkurs i tillegg til flere gøyale og mer annerledes kurs som kantarellsøk og tur i norsk fjellheim (SE KURSENE HER)


- Vi fokuserer på valgfrihet for hundene og belønningsbassert trening. Vi legger stor vekt på å tilgodese hundens behov, raseegenskaper og læringspsykologi, uten å gjøre det vanskelig for hundføreren. Det skal være moro å ha hund, sier Ida Østgård, instruktør på GoodDog.


GoodDog ser at flere av hunder og hundeeiere som kommer på deres kurs kunne hatt glede av å gå videre til å bli terapi-, skole-, og besøkshunder.


Hvilke kvaliteter skal man se etter om man tror hunden kan egne seg til å bli terapihund, skolehund eller besøkshund?


- Ren glede i sosial kontakt. At hunden selv velger og søker opp å omgås mennesker, og ikke bare gjør det fordi den blir fortalt det, sier Tess Erngren, grunnleggeren av GoodDog.


Tess Erngren, grundlegger av GoodDog

Ida Østgård, Tess Erngren & Kathrine von Tangen

Hvorfor bør man velge denne utdanningen?


- Det er utrolig viktig å ha høye krav til alle utdannelser innen DAI. Vi jobber tross alt med mennesker og dyr og uforutsette ting kan oppstå hele tiden.

Ved å ha høyere krav til sertifiserte team, sørger vi også for at dette blir sett på som et ekte yrke og ikke bare en frivillig hobby som kan gå på bekostning av hunder og menneskers velferd. Under kursene våres skal vi sørge for at det oppstår et godt samspill mellom fører og hund og at de finner sin rolle på markedet. Her får man tett oppfølging fra man starter med online teorikurs, underveis der vi møtes for felles treninger og ikke minst tiden etter der man skal utføre arbeidet, sier Tess.Blir mer synlig og får flere jobboppdrag

Dyreassisterte Tjenester er et nyoppstartet selskap som fokuserer på å løse utfordringer privatpersoner og bedrifter møter når de leter etter riktig team innen DAI.


- Jeg la merke til at dyktige og faglig kvalifiserte team ikke var tilstrekkelig synlige på markedet. Jeg ønsket derfor å etablere et selskap som gjør det enklere for privatpersoner og bedrifter å finne og booke team som tilbyr dyreassisterte tjenester av høy kvalitet, samtidig som de får veiledning for å finne det riktige teamet for sitt oppdrag, sier grunnlegger av Dyreassisterte Tjenester, Kathrine von Tangen.


Deres dedikerte hunder har allerede vært til støtte for en rekke mennesker og på mindre enn 6 måneder har selskapet allerede prosjektledet flere større tiltak, både for offentlige og private kunder. De har også gjort det enklere for privatpersoner å booke enkeltsesjoner direkte med våre dyktige team.


Samarbeidet mellom de tre organisasjonene til gi hundeeiere en unik mulighet til å trene og utvikle seg som team og kunne bidra i samfunnet.

Terapihundene vil kunne gi støtte og trøst til mennesker i ulike settinger, fra helse- og omsorgsinstitusjoner til terapeutiske miljøer. Skolehundene vil hjelpe barn og unge med å utvikle sosiale ferdigheter, styrke selvfølelsen og skape et positivt læringsmiljø. Besøkshunder vil kunne spre glede og oppmuntrende øyeblikk til de som trenger det mest, inkludert eldre, syke og ensomme mennesker.


Comentários


bottom of page