top of page

Siri og Balder er frivillige på Mekkeklubben for ungdom en kveld i uken

Det er ikke alltid enkelt å finne sin lidenskap i livet, men for Siri Brauer var det å jobbe med hunder og barn en åpenbaring. Siri er medlem av DAI-Klubben, et sosialt knutepunkt for alle som er interessert i å lære mer om dyreassisterte Intervensjoner (DAI). Vi har hatt glede av å intervjue Siri for å lære mer om hennes reise innn DAI og hennes firbente kollega, Balder.


Hva fikk deg til å bli nysgjerrig på DAI?

Siris nysgjerrighet for DAI oppsto da en venninne som jobber i barnevernet delte med henne hvordan hunder kunne være en sosial døråpner for barn som strevde med å uttrykke seg om vanskelige temaer. Som en erfaren barnehageansatt, så Siri muligheter til å kombinere sin kjærlighet for hunder med sin pedagogiske bakgrunn. Hun sier: "Jeg ble nysgjerrig på bruk av hund inn i jobb med barn, kunne dette være aktuelt for meg å jobbe med?" Hun søkte etter ulike muligheter og fant en godkjent utdanningsaktør der hun ble et sertifisert team sammen med hunden Balder.Hvilke egenskaper har Balder som gjør at han blir en fin kollega?

Siri og Balder er nyutdannet men har allerede fått en helt spesiell kjemi. Siri deler: "Vi kan veksle blikk, og han forstår hva jeg mener. Det er gjensidig, jeg kan lese han, ser med en gang om det er noe han mistrives med. Eller om det er noe han virkelig liker!"

"Han blir en fin kollega fordi han har vist meg at han stoler på meg, og at jeg kan stole på han. Han er spesielt rolig rundt barn, kan vente rolig når det behøves, men er også leken. Han tilpasser seg fort miljøer han kommer inn i."


Dere er nyutdannede, men likevel har Balder blitt med på å skape et godt miljø for ungdom - kan du fortelle litt mer om dette?

Siri og Balder er frivillige på Mekkeklubben for ungdom en kveld i uken. For en av ungdommene har Balder blitt en viktig motivasjonsfaktor. Siri sier: "Etter en samtale med guttens far, fikk jeg vite at gutten gleder seg til å møte Balder, og guttens far kunne fortelle at gutten som regel bare var hjemme og spilte dataspill." Balder har sin egen stol og bilde på veggen, og han har blitt en integrert del av miljøet. Siri legger til: "Det er fantastisk å se hvor Balder koser seg med å ha blitt en del av miljøet. Ungdommene er stadig borte og snakker litt med han når de trenger litt pause fra makkinga."

Hva kunne dere tenke og jobbe sammen med i fremtiden?

Siri har en bred pedagogisk bakgrunn og ser for seg et samarbeid med barn og ungdom som fokuspunkt.

"Jeg tenker at Balder og jeg ønsker å være med på å berike barn sin skoledag, være en motivasjonsfaktor for barn som strever i hverdagen sin av en eller annen grunn, være seg skolevegring, eller andre grunner," sier Siri.

Hvilke øvelser trener dere på i dag?

For øyeblikket jobber Siri og Balder med bowlingøvelser, selv om dette fortsatt kan være litt utfordrende for Balder. Hun forklarer: "Dette er enda litt utfordrende, fordi han har lekt mye med tomflasker! Disse bowlingkjeglene kan nok minne han om tomflasker, så han får veldig lyst til å leke med kjeglene." I tillegg til bowling trener de på sosialisering, inkludert reising med buss og båt, samt passering av andre hunder.
Hvordan synes du DAI-miljøet er i Norge?

Siri beskriver DAI-miljøet i Norge som profesjonelt, kompetent, og seriøst. Hun uttrykker: "De setter høye krav til sertifisering, dette sikrer at dyrene som blir brukt i DAI er dyr som tåler å jobbe i en intervensjon. Det er også trygt for ekvipasjene å kunne være tilknyttet et miljø, slik at man kan søke råd når det trengs.


For spørsmål eller andre henvendelser:

Tlf: 98685876Vil du bli med på treningssamlinger for terapihunder og besøkshunder?


Comments


bottom of page