top of page

Skolehundens Rolle i Kampen Mot Skolefravær

Oppdatert: 4. feb.

DAI-klubben arrangerer årets første fagdag i 2024, fullpakket med kunnskap og erfaringer innen dyreassistert aktivitet på gård (DAI), hesteassistert aktivitet og bruk av skolehunder i skolen. Vi skal blant annet bli bedre kjent med Sara Karlberg (grunnlegger av Norsk Terapihundeskole), som er med i et banebrytende forskningsprosjekt om skolehundens rolle i å redusere skolefravær. Hun vil holde en 45-minutters presentasjon (deltar online) om prosjektet samt konkrete eksempler på hvordan skolen kan benytte skolehunden som en pedagogisk ressurs.Forskningsprosjektet: Skolehunden mot Skolefravær


I samarbeid med Sveriges landbruksuniversitet og Uppsala universitet leder Lena Lidfors, Maria Andersson, Inna Feldman, og Sara Karlberg et spennende prosjekt. Målet er å evaluere effekten av skolehunder på elever med høy skolefravær. Kan en utdannet skolehund sammen med sin fører bidra til økt motivasjon, bedre skolenærvaro, og forbedret faglig prestasjon? Dette forskningsprosjektet søker svar på disse spørsmålene og mer.


Presentasjon med Sara Karlberg


Under fagdagen 27. februar vil Sara Karlberg gi et innblikk i prosjektet samtidig dele konkrete eksempler for hvordan skolehunden kan være en verdifull ressurs for skolen. Fra å øke motivasjon til å forbedre trivsel, presenterer hun praktiske tilnærminger som skoler kan implementere for å redusere skolefravær og skolevegring.


Har du en sertifisert besøkshund som vil videreutdanne seg til skolehund?


Dyreassistert Aktivitet og hesteassisterte intervensjoner på Losby Besøksgård


Fagdagen på Losby Besøksgård inneholder også et foredrag av Hege Vestli, som vil gi innsikt i hvordan de jobber med dyreassistert aktivitet og hesteassisterte intervensjoner på gården. Etter foredraget blir det omvisning i fjøset med deltakere fra Varig Tilrettelagt Arbeid (VTA).Program for Fagdagen 27. februar:

  • 16:00 - 16:30: Mingling med kaffe og boller

  • 16:30 - 17:00: Foredrag av Hege Vestli om DAI på Losby Besøksgård

  • 17:00 - 17:30: Omvisning i fjøset med VTA-deltagere

  • 17:30 - 18:30: Foredrag med Sara Karlberg om Skolehunden mot Skolefravær

  • 18:30 - 19:30: Erfaringsutveksling mellom medlemmene

  • 19:30 - 20:30: Medlemmer deler en øvelse i fellesskap

  • 20:20 - 21:00: Åpen matte for mingling og evt trening med egen hundBli med på Fagdagen 27. februar!


Enten du er lærer, terapeut, eller hundeinteressert, fagdagen gir en unik mulighet til å lære, utveksle erfaringer og bli inspirert. Losby Besøksgård blir arenaen for en dag fylt med innsikt og praktiske tips om dyreassistert aktivitet og skolehunders rolle i skolen. Meld deg på, og bli en del av denne spennende dagen!


NB! For å kunne delta må du melde deg inn i DAI-Klubben (650,-/året).

For påmelding og mer informasjon, besøk hjemmesiden vår: https://www.dyreassistertetjenester.no/dai-klubbenComments


bottom of page