top of page

Terapihuskyene på Høstferie: Tips for En Vellykket Telttur Med Hund

Oppdatert: 3. okt. 2023

Høstferien er her, og hva er vel bedre enn å tilbringe den i naturen med din firbente venn? Teltturer med hunden din gir deg muligheten til å dele spennende eventyr og nyte vakre omgivelser sammen. Men for en vellykket tur kreves det litt forberedelse. Vi har hatt gleden av å snakke med Terapihuskyene, erfarne turgåere med sine hunder, for å få noen nyttige tips og råd før du legger ut på telttur med din beste venn.



Terapihuskyene består av matmor og hundefører Ann-Jonette og terapihundene Marve og Tuna. De har akkurat startet sin høstferie med en overnattingstur i skogen. En telttur med hunden kan være en flott måte å tilbringe tid sammen og skape minner. Med deres erfaringsbakgrunn og kjærlighet til naturen, har de mange verdifulle innsikter å dele.



Terapihuskyene, Dyreassisterte Intervensjoner, Terapihund, Dyreassisterte Tjenester, Dyrebar Omsorg
Bilde tatt av Maud Kristine Heier

Værforholdene er viktige

En god start på turen er alltid ønskelig, og Terapihuskyene hadde flaks med været da de våknet opp i lyngen med strålende sol. De understreker viktigheten av å vurdere værforholdene nøye og sørge for at både du og hunden er tilstrekkelig varme om natten. Ekstra isolasjon kan være nødvendig på kalde netter.




"Vurder værforholdene nøye og sørg for at hunden er tilstrekkelig varm om natten. Ekstra isolasjon kan være nødvendig på kalde netter."

Riktig utstyr er nøkkelen

Terapihuskyene påpeker at riktig utstyr er avgjørende for en behagelig natts søvn i telt. De anbefaler også å gi hunden sin egen plass i teltet, enten det er en hundepute, et teppe eller en hundesovepose. Dette gir hunden en følelse av trygghet og komfort.


"Jeg bruker ikke sovepose til mine, de får reinskinn og canelana dekken ved behov. Viktigere å huske at selv om hunden din har pels, kan den fryse om den ikke er vant med å sove utendørs"


Sørg også for at teltet er stort nok til å romme både deg og hunden komfortabelt. Bruk et godt underlag eller liggeunderlag for isolasjon og komfort. Terapihuskyene bruker Gipfel tunneltelt. Den er lett og med god utnyttelse av gulvplassen pga rette sidevegger nederst. Det er også gode muligheter for lufting og stort fortelt med åpning begge sider om vinden har snudd. I tillegg er teltet rødt så om noe skulle skje, så synes det i terrenget.


"Et godt tips er også å ta med vannflaske av type nalgene som er med trekk utenpå kan nattestid bruke som varmeflaske. Jeg har også alltid med Gorillateip som jeg fester rundt vannflasken (plassbesparende og den kan fint brukes igjen), liten lykt til camp og om du er litt mørkeredd kan en lyslenke hjelpe. " Sier Ann-Jonette.

Terapihuskyene deler flere pakketips nederst i artikkelen.


Mat og trygghet

For Terapihuskyene er mat en viktig del av turen. Ann-Jonette gir hundene sine kjøtt og bruker frysetørket mat på lengre turer. Hun anbefaler å ta med mat som hunden er vant til hjemme for å unngå fordøyelsesproblemer. Hvis turen blir lang, kan ekstra energi i form av tygg eller annen belønning være nyttig.


"Mine får kjøtt, så jeg bruker frysetørket mat og ved lengre turer noe ekstra energi enten av tygg eller annet som gir en boost som feks provit sin restitusjon."

Når det gjelder menneskemat, foretrekker hun enkle løsninger som turmat, gryteretter og ostesmørbrød til kvelds.


"På langtur bruker jeg mye turmat og liker på kald årstid å lage ferdig omelettrøre på flaske. På korte turer blir det ofte gryteretter (alt kuttet opp hjemme) og gjerne med sopp fra skogen. Det blir som oftes ostesmørbrød til kvelds. Hmmm guilty plessure. Den er enkel! Det er kanelsnurrer lagd på bål av ferdiglagd pizzabunn med herlige mengder smør, kanel og sukker. Jeg elsker også FOX, men den må være lommevarm," sier Ann-Jonette mens huns smiler og ler.


Aktiviteter og pakketips

Terapihuskyene anbefaler å inkludere tid for aktiviteter og trening i løpet av turen. Hunder elsker å utforske, så la dem få muligheten til å snuse rundt og utforske området.

"Inkluder tid for aktiviteter og trening i løpet av turen. Hunder elsker å utforske, så la dem få muligheten til å snuse rundt og utforske området," oppfordrer Terapihuskyene.

Marve elsker blåbærsesongen!




Her kommer noen enkle pakketips:

  1. Bruk vanntette pakkposer for å holde utstyret tørt og unngå å etterlate plast i naturen.

  2. Bruk handlenett for å enkelt samle inn sopp, bær, og opptenningsmaterialer mens du går.

  3. Ta med fyrstikker og tennbriketter for å tenne bål, sammen med never eller annet opptenningsmateriale.

  4. Ha en vanntett pose med nødvendig utstyr som gaffatape, dopapir, Kniv, myggolje, ekstra batterier, lappesett for telt eller bekledning, samt nål og tråd.

  5. Ta med vannflaske av type nalgene som er med trekk utenpå kan nattestid bruke som varmeflaske.

  6. Kan være smart med hodelykt og ved lengre tur ekstra batteri til denne

  7. Husk å alltid si ifra til noen hvor du skal og når du kommer til å være hjemme og ta vare på naturen - sporløs ferdsel er noe vi alle bør etterleve.

  8. Ikke glem førstehjelpsutstyr, som enkeltmannspakke, fløyte, potesokker, brannsalve, selvheftende bandasje, medisinsk honning og små flasker med saltvann.


Terapihuskyene anbefaler alle å ta turen ut denne høstferien. Så pakk sekken, ta med hunden din, og nyt naturen sammen!


God tur! :-D

Comments


bottom of page