top of page

Vi deltok på forskningsseminar i helgen

Denne helgen har Kathrine fra Dyreassisterte Tjenester deltatt på Norges aller første forskningsseminar om hest innen psykoterapi.


Forskningsseminaret heter "What is it about the horse?" og ble avholdt på Lundehagen 2.-5. juni. Målet med helgen var å presentere spennende forskning og kunnskap fra erfarne klinikere og akademikere innen feltet hesteassistert psykoterapi, hesteforskning og etologi.


Seminaret er et samarbeid mellom Lundehagen Gård og Universitetssykehuset i Oslo, Gaustad, avdeling for ruslidelser (Stallen på Gaustad).


- Jeg er imponert over det faglige innholdet, variasjonen og hvor profesjonelt gjennomført dette var! Egentlig skulle jeg deltatt fysisk men ble forhindret. Det viste seg at jeg likevel fikk en svært god opplevelse ved å følge med på hele seminaret via LIVE streaming, sier Kathrine.


I løpet av helgen ble det holdt et variert program med både foredrag og workshops.

På foredragslisten var nasjonale og internasjonale foredragsholdere som Dr. Emily Kieson, Ruth Newberry, Natasha Filippides, Nina Ekholm Fry, Ilka Parent, Tobba Therkildsen Sudmann, Christina Thorpe og Norunn Kogstad. Les mer om dem her- Jeg likte spesielt den praktiske biten av seminaret. Det å få forklart og se hvordan ekspertene utfører øvelser og ikke minst alle gode refleksjoner fra publikum. Jeg satt som klistret til skjermen når Sveinung Skårset, Rupert Isaacson og Lucy Rees hadde praktiske demonstrasjoner.

Praktisk demo med Rupert Isaacson

Rupert Isaacson utførte en praktisk demo etter hans presentasjon om "Kan hester hjelpe mennesker med å utvikle en ny hjerne? Kan mennesker gjøre det samme for hester?".


Historien til Rupert er svært interessant. Etter at hans to år gamle sønn, Rowan, ble diagnostisert med autisme i 2004, slet Rupert med utfordringen med å finne effektiv behandling for et inkontinent, ukommunikativt barn som ble utsatt for vanskelige raserianfall. Han la ut på en reise sammen med sønnen som senere resulterte i å utvikle tre hestetilrettelagte nevroplastisitetsprogram - Horse Boy Method, Movement Method og Athena.


Vi anbefaler å lese boken hans The Horse Boy.


Workshop med Sveinung Skårset, Md

Sveinung Skårset er en nasjonalt anerkjent barne og ungdoms – psykiater og psykodynamisk psykoterapeut. Siden 2005 har han arbeidet med å implementere Equine Assisted Psychotherapy (EAP) etter mange års erfaring med klinisk behandling av barn og unge med psykiske lidelser.


Det har vært en målsetting for oss å finne terapimetoder som henvender seg til flere sider av mennesket, som involverer det kroppslige og sansemessige så vel som det kognitive apparat. Vi har ønsket at vårt terapeutiske arbeid skal nå ut over samtalen og begrensingene som ligger i samtalerommet. Slik har ideen om bruk av hest i psykoterapeutisk arbeid oppstått ved Nordlandssykehuset Lofoten.


Les artikkelen om implementering av EAP ved Nordlandssykehuset, Lofoten:


Workshop med Lucy Rees

I dag, mandag, ble det også holdt et heldagsverksted, en demo og klinikk med Lucy Rees. Hun er etolog, skribent og hestetrener. Hun har også blant annet utført omfattende observasjon av ville hester i Amerika, Australia og Venezuela. Disse studiene førte til boken; Horses In Company (2017).


- Det var utrolig spennende å høre mer om hvordan vi kan prøve å passe inn i hestens ordning og hvordan de da blir mer tiltrukket til oss og uttrykker seg mer naturlig sammen med oss.


Takk for noen fantastiske dager, vi gleder oss til neste seminar!Comentarios


bottom of page