top of page

Hundekos roer nervene før eksamen

Mange studenter rundt om i Norge er midt i eksamensperioden, og kan oppleve stress og angst forbundet med dette. Men det viser seg at det å tilbringe tid med firbeinte venner kan være til hjelp for å roe ned og slappe av i eksamenstiden.


Initiativet til terapihund på campus er arrangert av organisasjonen SUUV (Studentutvalget ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet) for tredje år på rad, der Terapihuskyene Marve og Tuna kommer for å gi studentene et avbrekk.


Til vanlig jobber Marve og Tuna på barnevernsinstitusjoner, eldrehjem og andre steder hvor mennesker trenger deres beroligende effekt. Tuna, som ble kåret til "Årets Dyrehelt 2022", måtte dessverre bli hjemme i dag grunnet en operasjon, men hun er tilbake på campus med Marve både 23. og 24. mai.Hundeterapi

Ann-Jonette Friberg, eieren av Terapihuskyene, forklarer at det er vitenskapelig bevist en kobling mellom dyr og mennesker og at dyrene hjelper oss å roe ned. Hundene, som har en unik personlighet, skaper glede og positiv energi som bidrar til å redusere stressnivået hos studentene. Alle elevene blir organisert i grupper med maksimalt fem deltakere om gangen der hver sesjon varer omtrent i 15 minutter.


- For studentene er dette en pustepause med uhøytidelig kos i koselige omgivelser med tepper, puter og en varm pels. I tillegg så opplever jeg ofte at flere studenter fra ulike studieretninger, som normalt sett ikke ville snakket sammen, møtes til noe felles. Vi blir derfor også et sosialt bindeledd, sier Ann-Jonette.


Følg Dyreassisterte Tjenester på Instagram for flere daglige oppdateringer.Veldig fornøyde

Isabel og Nina, to studenter som har besøkt Marve i dag, bekrefter at hundekosen gir et avslappende avbrekk fra hverdagen.


Nina innrømmet at hun var litt stresset da hun kom, men følte seg umiddelbart roligere etter å ha møtt hunden. Nina var imponert over hvordan Marve inkluderte alle i gruppen ved å gå rundt og hilse på dem.


Isabel, beskrev møtet med Marve som en hyggelig avveksling fra hverdagen. Hun la merke til at hundens rolige natur hadde en beroligende effekt på henne. Isabel hadde valgt å besøke hunden i dag fordi hun ønsket en pause og å få oppleve å være sammen med en hund, noe hun ikke hadde gjort tidligere. For å håndtere eksamensstresset ellers benytter hun seg av hyppige pauser, gåturer og meditasjon.


Foto: Nina M Knutsen og Marve Foto: Isabel Brandenberger og Marve

Råd mot eksamensangst

Mange studenter er stresset i eksamenstiden. For noen er det alvorlig eksamensangst der man bør oppsøke hjelp, for andre er det stress og uro som er det største problemet.


Her kommer noen gode råd fra oss til studentene:

  • Få nok søvn.

  • Spis regelmessig, rundt hver fjerde time. Husk grønnsaker og drikk vann!

  • Pass på å strukturere de siste dagene frem mot eksamen. Lag en realistisk plan for repetisjon/lesing.

  • Legg inn pauser, pass på å komme deg ut i dagslys minst 30 minutter. Spis for eksempel lunsjen ute hvis været tillater det.


Flere dager med hundekos

Terapihuskyene kommer tilbake til campus både 23. og 24. mai i år. Er du student ved SUUV og kunne tenke deg en hyggelig avkobling sammen med oss?

Klikk HER for mer informasjon og påmelding.Commenti


bottom of page