top of page

Utdanning av terapihund, skolehund og besøkshund

Dyreassisterte Tjenester har inngått et samarbeide med Fraxinus (Norske Terapihundskole) og GoodDog for å tilby utdanning og sertifisering for besøkshunder, terapihunder og skolehunder i Norge. Ved å slå seg sammen har de unik kompetanse som vil sørge for et høyt faglig kurs, masse praktisk trening og tett oppfølging i etterkant med mulighet for jobboppdrag.

 

Les mer om samarbeidet her

 

Nå har vi satt opp kurs i Norge (Oslo) med oppstart høsten 2023 og eksamen våren 2024 (besøkshund) og høsten 2024 (terapihund og skolehund). Alle kurspakkene inkluderer teorikurs, praktisk trening, veiledning, egnethetsvurdering, eksamen og diplom. 

 

Første faktura er på kr 2.750,- for egnethetsvurderingen. Består hunden denne er dere sikret plass på kurset og får resterende kursavgift på faktura. 

NB! Vi har samarbeid med klarna slik at du kan velge å dele opp betalingen om du ønsker dette. 

IMG_7010.JPG

Kursene dekker en bred læreplan som er knyttet til dyreassisterte intervensjoner. Dette inkluderer emner som hundens rolle, dyreatferd, menneske-dyr-forhold, etiske retningslinjer, terapeutiske teknikker og praksis, med mer. Ved å ta disse kursene vil du få en grundig forståelse av de ulike aspektene ved arbeidet med hunder i ulike helsefremmende tiltak.

 

Les mer om grunnleggeren av Fraxinus, Sara Kalberg her.

 

KURSSTART OKTOBER 2023

Besøkshundsutdanning  

(Kurset er på 155 timer)

kr. 9.900,- last ned PDF

 

Terapihundsutdanning 

(Kurset er på 706 timer, inkluderer besøkshundkurset)

kr. 29.900,- last ned PDF

 

Skolehundsutdanning 

(Krset er på 706 timer, inkluderer besøkshundkurset)

kr. 29.900,-  last ned PDF

Hvorfor velge Fraxinus

Fraxinus tilbyr kursene til Nordic Schools of therapydogs.

Her er noen av fordelene med kursene deres:

1

Ekspertise

Fraxinus har spesialisert seg på dyreassisterte intervensjoner og har omfattende kunnskap og erfaring på området. Kursene deres er utviklet av fagpersoner med ekspertise innen terapihundarbeid og er nøye utformet for å gi deltakerne en solid forståelse av teori og praksis. Alle deres kurs blir oppdatert 2 ganger i året. 

2

Omfattende læreplan

Kursene dekker en bred læreplan som er knyttet til dyreassisterte intervensjoner. Dette inkluderer emner som terapihundens rolle, dyreadferd, menneske-dyr-forhold, etiske retningslinjer, terapeutiske teknikker og praksis, med mer. Ved å ta disse kursene vil du få en grundig forståelse av de ulike aspektene ved arbeidet med terapihunder.

3

Praktisk opplæring

Kursene inneholder praktiske øvelser og treningssesjoner. Dette gir deltakerne muligheten til å jobbe direkte med terapihunder og få praktisk erfaring med å utføre terapeutiske aktiviteter og intervensjoner. Denne praktiske opplæringen er viktig for å utvikle ferdigheter og trygghet i arbeidet med terapihunder.

4

Kvalitetssikring

Nordic Schools for therapydogs & Svenska Terapihundskolan er anerkjente aktører innen terapihundfeltet, og kursene deres er utformet for å oppfylle høye standarder. Ved å ta disse kursene kan du være trygg på at opplæringen din er av høy kvalitet og følger beste praksis i bransjen.

5

Karrieremuligheter

Å ha en sertifisering eller kursbevis fra Fraxinus kan åpne dører for karrieremuligheter innen dyreassisterte intervensjoner. Mange helseinstitusjoner, skoler, barnehager og omsorgsfasiliteter ser etter kvalifiserte fagpersoner med kompetanse innen terapihundarbeid. Ved å fullføre kursene hos Fraxinus kan du styrke din kompetanseprofil og øke dine sjanser for å arbeide profesjonelt med terapihunder.

Sikre deg plass i dag

Vi har begrenset med plass på kursene våres.

Oppstart er en gang i året (oktober 2023). 

Ønsker du å ta besøkshundkurset kan du velge å etterutdanne deg innen terapihund eller skolehund i april. 

Besøkshundkurset fungerer som et forberedende kurs for både terapihunder og skolehunder og er inkludert i pakken om man velger en av disse. 

Har du spørsmål?

E-post: kathrine@dyreassistertetjenester.no

Tlf: 98685876

Utdanningsforløp

25-26. september 2023

Egnethetsvurdering

Egnethetsvurdering i Oslo hos GoodDog. Testen er inkludert i prisen.

Start 1. oktober 2023

Teori online Besøkshund

Du vil få tilgang på en læringsplatform med et teorikurs du tar online. Varighet 48 timer. Kurset er tilgjengelig i 12 mnd. 

27-29. oktober

Momenttrening i Oslo

Dette er en praktisk kurshelg der du får veiledning og støtte fra instruktør. 

Oktober – Januar

Individuell trening hjemme

Under teorikurset samt praktisk kurshelg vil du lære hvordan du og hunden din kan trene på egenhånd frem til eksamen. 

13. januar 2023

Observasjon

Guidet besøk på sykehjem med instruktør.  

Bli med på en spennende dag der du får se hvordan vi i praksis utfører et besøk med en sertifisert ekvipasje.

14. januar 

L-test med barn (frivillig)

Ønsker du å jobbe spesifikk med målgruppen barn? Her kan du ta egnethetsvurdering med barn. 

Januar – april

Praksis 15 timer

Praktisk dokumentering av besøk- arbeidserfaring under opplæring. 

19. april 2024

Sertifisering Besøkshund

Eksamen og diplomutdeling. 

VIDEREUTDANNING

Terapihund & Skolehund

Start 20. april

Teori online Terapihund 

Online teorikurs 5 timer.

20-21. april

Momenttrening i Oslo

Praktisk helg med instruktør. 

8-9. juni

Momenttrening i Oslo

Praktisk helg med instruktør.

April – oktober

Praksis 40 timer

Praktisk dokumentering - arbeidserfaring under opplæring. Mulighet for å observere sertifisert team i arbeid etter avtale. 

16-17. november 2024

Sertifisering

Eksamen og diplomutdeling.

LAST NED BROSJYRER

Terapihund Skolehund Besøkshund
Terapihund Skolehund Besøkshund
Terapihund Skolehund Besøkshund

Sara Kalberg

Instruktør og grunnlegger av Fraxinus og Nordic schools for therapydogs

Sara Kalberg er grunnleggeren av Fraxinus (Nordic schools for Therapy dogs og Svenska Terapihundskolan). Hun har lang og bred erfaring som praktiserende og som instruktør for utdanning av sosiale tjenestehunder (besøkshund, terapihund og skolehund). 

Sammen med Helena Eriksson har hun også en podcast og skrevet boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord. 

Sara Kalberg begynte med dyreassisterte intervensjoner i 2008 da hun utdannet seg selv og pinscheren Alfonz som et terapihundteam. Som team begynte de å jobbe i mange barnehager, hovedsakelig i Huddinge (Stockholm). 

 

Med start som barneomsorgsarbeider har interessen for arbeid med barn bare økt. Sara tok en liten avstikker som resulterte i en bachelorgrad i medie- og kommunikasjonsvitenskap, samt opplæring som TV-produsent og TV-fotograf. Etter fire år i TV-bransjen ble hun trukket tilbake til helse, skole og omsorg, noe som blant annet førte til opprettelsen av Svenska Terapihundskolan.

Siden utdanning er Saras lidenskap, finner hun stadig nye emner å studere. I jakten på videreutdanning innen dyreassisterte intervensjoner fant hun Harcum College og deres kurs i Animal Assisted Therapy, som hun tok. Hun har også fullført kurs innen nevropsykiatriske funksjonshemminger, antrozoologi, folkehelsevitenskap, rehabiliteringsvitenskap, hundens atferdsbiologi, samt voksenopplæring og undervisning. Sara har også en utdanning innen helseøkonomi og validering av kunnskap, og er straks ferdig med hennes master i miljøpsykologi med tema antrozoologi- human animal bond. 

 

Sara streber etter å holde seg oppdatert og være i forkant når det gjelder forholdet mellom menneske og hund, det som kalles "human-animal bond".

 

I tillegg er hun hundetrener, har fått opplæring i avansert dyretrening, "chickencamp" (klikkertrening) og "reading dogs in animal assisted interventions" ved Oakland University.

Sara driver Sociala Tjänstehundar i Sverige AB / Svenska Terapihundskolan på heltid og er ofte synlig i sammenhenger som omhandler sosiale tjenestehunder.

 

Hun sitter i styret for den internasjonale bransjeorganisasjonen IAHAIO www.iahaio.org, og hjelper ofte SLU med informasjon til forskningsrapporter.

 

Sara er også en populær foredragsholder når det gjelder hunder i helse, skole og omsorg. Hun ser samarbeid med andre organisasjoner som den eneste veien til et mer enhetlig Sverige når det gjelder å fremme sosiale tjenestehunder i samfunnet og innen helse, skole og omsorg.

NORDIC SCHOOLS FOR THERAPYDOGS

Adresse: Ridhusvägen 6, 734 94 Strömsholm

Tlf: 0046 010-171 99 99

Epost: sofie.johansson@terapihundskolan.se

Terapihund Skolehund Besøkshund
Terapihund Skolehund Besøkshund
Terapihund Skolehund Besøkshund
Terapihund Skolehund Besøkshund

Bli med i DAI-Klubben

En sosial klubb for de som er under utdanning og ferdig utdannet. 
bottom of page