top of page
IMG_0760.JPG

TRENINGSSAMLINGER
FOR BESØKSHUNDER, SKOLEHUNDER OG TERAPIHUNDER

Bli med på vårt spennende hundekurs for besøks-, skole- og terapihunder, med oppstart vinteren 2024!

 • Velg mellom individuelle treningssamlinger eller bli med på alle 10.

 • Max 5 deltakere per instruktør for personlig oppfølging.

 • Vi gjennomgår de viktigste temaene for besøks- og terapihunder.

 • Målet er å ruste dere med verktøy for en glad og sunn kollega på fire poter. 

 • I tillegg skal vi gi dere masse inspirasjon til praktiske triks for hverdagen og som kan brukes i dyreassisterte intervensjoner (DAI). 

 

 Vi fokuserer på positiv læring og garanterer faglig dyktighet!

Pakke med 10 samlinger: 6000,- (600,- per samling)
Pakke med 5 samlinger: 3500,- (700,- per samling)

Enkeltsamlinger: 750,- 

Hvorfor melde seg på? 

Velkommen til vårt nye spennende hundekurs, skapt spesielt for besøks-, skole- og terapihunder, men like verdifullt for alle hundeeiere.

 

Målet med kurset: Vi vil videreutvikle deg og hunden din som et team der dere skal få ny inspirasjon, andre verktøy og tilpasset trening slik at dere begge opplever mye mestring! Dette kurset skal sørge for en sunn og lykkelig hund, ideell som kollega innen dyreassisterte intervensjoner. 

 

Uansett nivå og erfaring er alle velkomne hos Dyreassisterte Tjenester. Vi fokuserer på positiv læring og samarbeid basert på solid kunnskap og erfaring. Vi garanterer en lærerik opplevelse og flere nyttige triks! Det er stor bredde i alt vi gjør der vi fokuserer på å styrke dine og hunden din sine ferdigheter. 

 

Dette kurset er spesielt utviklet for å styrke båndet med din firbente venn (og kollega) slik at dere kan være trygge i den jobben dere utfører. 

Vi anbefaler deg å bli med på alle 10 samlingene, da får du 2 samlinger GRATIS. Du kan også velge å kjøpe en pakke med 5 samlinger eller velge å delta på individuelle treningssamlinger. 

Velg 5 valgfrie samlinger og legg inn rabattkoden: 5samlinger.

Da får du kr. 500,- i rabatt. 

Treningssamlinger

Torsdag 11. januar

Samling 1

NÆRKONTAKT

Torsdag 1. februar 

SØK

Samling 3

Mandag 19. februar

Samling 4

2 ØVELSER - MENGDETRENING

Tirsdag 2. april

Samling 6

LEK

Torsdag 18. april

Samling 7

TRIKS & BALANSE

Mandag 13. mai

Samling 8

EVENTYRSTI I SKOGEN

Søndag 16. juni

AGILITY

Samling 10

2024

Søndag 17. mars

Samling 5

APPORT

 

Tirsdag 4. juni

KREATIVE HJØRNET

Samling 9

Søndag 23. juni

Hundens HMS i DAI - Anbefalt for alle!

Delta på 5 samlinger, spar kr. 500,-

Bruk rabattkoden 5samlinger når du har lagt til de 5 samlingene du vil delta på i handlekurven. 

 • 5 kurskvelder

 • Totalt 12,5 timer med instruktør

 • Max 10 deltagere, fordelt på 2 instruktører!

 • 2 nedlastbare filer

 • Diplom for hvert kurs

nr 2.png

Nærkontakt (også i aktivitet)

Dato/tid: Torsdag 11. januar kl. 17.30-20.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kim-Yvonne

 

Om kurskvelden: 

Besøkshunder og Terapihunder spiller en verdifull rolle i å gi emosjonell støtte og trøst til mennesker i ulike situasjoner. Derfor er deres evne til å håndtere nærhet til ukjente en viktig del av deres opplæring og arbeid. Nærhet oppstår ikke bare når man klapper eller koser, men også i aktivitet og lek. Tillit mellom hund og eieren er derfor svært viktig.

 

Hva lærer du?

Under denne kurskvelden skal vi se nærmere på hvilke aktiviteter hunden din mestrer og hvordan vi bør tilpasse nærhet med bruker slik at hunden din er komfortabel. Vi skal hjelpe deg med å bli enda bedre på å spotte tidligere signaler slik at du vet når du skal gi hunden din støtte, hvordan skal du gi støtte og når skal du gi den fri? Hvordan kan en hund gi nærhet en-til-en og i grupper og hvor lenge skal nærheten vare. Vi skal også se på hvordan vi kan veilede en bruker slik at det blir bedre for hunden. 

 

Gevinst for hunden: 

 • Hunder bruke signaler som å trekke seg unna, gjespe, slikke seg rundt munnen, eller vise det hvite i øynene. Disse signalene er hundens måte å si at de ønsker mer avstand eller en pause. Å forstå og respektere disse signalene er viktig for å unngå konflikter og skape en tryggere situasjon for både hunden og mennesket. 

 • Bygging av tillit: Når du viser at du respekterer hundens signaler og gir dem muligheten til å kontrollere situasjonen, bygger du tillit med hunden. Dette er spesielt viktig hvis du ønsker å bygge et positivt forhold til en hund, enten den tilhører deg selv eller tilhører noen andre.

Søk

Dato/tid: Torsdag 1. februar kl. 17.30-20.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kristine

 

Om kurskvelden: 

Søk er en aktivitet som passer alle hunder uansett alder og rase. Søk er en beroligende aktivitet hvor hunden må være selvstendig og der bruker kan inkluderes på forskjellige måter. Det er kun din fantasi som setter stopper for hva du kan gjøre. Søkaktiviteter kan utføres hjemme i stua, i fellesarealer, ute i naturen - ja, hvor som helst! 

Dette er noe de fleste hundene får til og mestrer. 

 

Hva lærer du?

Vi skal lære deg grunnprinsippene i søk og inspirere med ulike søksaktiviteter som både er  gøyalt for bruker, hund og fører. Klassisk gjemmer vi ting oppå noe. Nå skal vi utforske hvilke muligheter vi har til å gjemme ting og hva skal vi gjemme. 

 

Gevinst for hunden: 

 • Gir hunden mulighet til å utforske sin utrolige nese. 

 • Søk er en aktivitet som gjør at hunden kan bli tryggere i forskjellige miljøer. 

 • Mindre krav om nærhet og mer gøy for hunden. 

Søk
nr 4.png

Mengdetrening av to valgfire øvelser/triks

Dato/tid: Mandag 19. februar kl. 17.30-20.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kristine

 

Om kurskvelden: 

Mengdetrening, også kjent som repetisjonstrening, er en viktig del av hundetrening av flere grunner. 

Under denne kvelden skal du velge to triks/øvelser. Dette kan være helt nye triks, øvelser du står fast med eller uvaner du ønsker å avlære. Her vil man få en-til-en veiledning av instruktør da vi jobber men en og en hund. Dette er en ypperlig anledning for dere som ønsker å jobbe med DAI i grupper der vi bruker hverandre som figuranter. 

 

Deltagerne gir beskjed til instruktør i forkant rundt hva de ønsker jobbe med

 

Hva lærer du?

Å mestre 2 triks/øvelser ved mengdetrening. 

Gevinst for hunden: 

 • Mestringsfølelse 

Apport

Dato/tid: Søndag 17. mars kl. 12.30-15.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kristine

Om kurskvelden: 

Apportering er en flott aktivitet for hunder som kombinerer trening, fysisk aktivitet og mental stimulering. Det er også nyttig for å utvikle hundens lydighet og samarbeidsevner.

 

Hva lærer du?

Gruppen deles i to, de som sliter med innlæring og de som kan apport men vil utforske kreative apportleker sammen med bruker. Dette blir en gøy kveld! Vi skal se på hvordan du kan bruke apport i grupper. Vi skal se mer på generalliseringen og hvordan beholde leken i det. Hvordan apportere ulike gjenstander, store små, glatte, myke eller harde. For de mer viderekommne skal vi introduser hindringer som hunden må navigere rundt for å hente gjenstanden. Dette gir en ekstra utfordring og stimulerer hundens kognitive evner.

Gevinst for hunden: 

 • Apportering gir hunden en sjanse til å være fysisk aktiv. Hunder liker å løpe, hoppe og bevege seg, og apportering gir dem muligheten til å gjøre dette mens de samtidig utfører en oppgave.

 • Apportering utfordrer også hundens mentale evner. De må forstå instruksjoner, bruke luktesansen for å finne gjenstander og koordinere bevegelsene sine for å hente og returnere objektene. Denne mentale stimuleringen er berikende for hunden.

 • Apportering gir mulighet for samarbeid og interaksjon med bruker og eieren. Hunder er sosiale dyr som trives med å samarbeide med mennesker, og apportering styrker båndet mellom dem. 

nr5.png

Lek

Dato/tid: Tirsdag 4. juni kl. 17.30-20.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kristine

Om kurskvelden: 

Med lek bygger man først og fremt et samarbeid og en relasjon med hunden. Vi tenker ofte på lek som å kaste ball eller lignende med hundene. Men lek kan være så mye mer. Det kan være noe man gjør på tur, i hagen og hjemme. Når vi snakker om lek her så er det noe vi gjør sammen med hunden, vi er aktive og leker sammen. Dette er morsomt. Her kan man også finne ut hvilken lek hunden syntes er morsomt, og bygge opp lek som en belønning, som man kan ha under terninger og på DAI. 

 

Hva lærer du?

Lek er viktig for alle- hvordan kan vi tilpasse dette? Hvilke leker passer til hvem? Vi hjelper deg med å utvikle den leken hunden din synes er gøy. Vi skal også se på lek som belønning og lek med bruker. Hvordan modulere de hundene som tar av under lek eller hvordan øke energien på riktig måte. Det er også en forskjell mellom hva god lek er med deg som eier v.s god lek sammen med bruker. Det er stor forskjell på lek for eks Olga 80 år v.s Ole på 8 år. 

Gevinst for hunden: 

 • Lek kan gi hunden en følelse av glede og tilfredshet. Dette kan bidra til å redusere stress og angst og forbedre hundens emosjonelle velvære.

 • Når hunden lykkes i leken, øker selvtilliten. Dette er spesielt viktig for hunder som trenger å bygge opp selvtilliten sin.

 • Lek er en flott måte å forhindre kjedsomhet hos hunden. Hunder som ikke har nok mental og fysisk stimulering, kan utvikle uønsket atferd. Lek kan holde hunden engasjert og fornøyd.

 • Lek kan være en kilde til mental stimulering for hunden. Lek med utfordrende leker eller interaktive spill kan utfordre hjernen og bidra til å holde hunden mentalt skarp.

nr 9_edited.jpg

Triks og balanse

Dato/tid: 18. april kl. 17.30-20.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kim-Yvonne

 

Om kurskvelden: 

Ønsker du å oppleve en ny og spennende måte å samarbeide med din firbente venn? Her fokuserer vi på å styrke stabiliseringsmuskulaturen og forbedre balansen hos både hunden, brukeren og eieren gjennom morsomme og utfordrende øvelser.

 

Hva lærer du?

Vi skal prøve artige triks og balansekunster og se på hvordan du kan inkludere brukeren. Dette er også funksjonelle triks. 

Gevinst for hunden

 • Ved å jobbe strukturert med hundens balanse og styrke utfordrer vi koordinasjon, bevisstgjøring og kroppsbeherskelse hos hunden. Dette er viktig for å legge et godt grunnlag for hundens totale styrke, også den mentale styrken. Stabiliseringstrening styrker og støtter leddet og dets funksjon i bevegelse, under belasting og i ikke belastende posisjoner.

 • Gjennom balansetrening øker vi blant annet hundens smidighet og koordinasjon, vi styrker mentaliteten og skaper et enda sterkere bånd mellom hund og eier.

nr 7
Eventyrsti.png

Eventyrsti i skogen

Dato/tid: Mandag 13. mai kl. 17.30-20.00 

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kim-Yvonne

Om kurskvelden: 

Under dette kurset tar vi deg med ut i naturen for en unik opplevelse som kombinerer utforskning, kreativitet, og samarbeid mellom deg, din hund, og andre deltakere. Vi fokuserer på utvikling av motorikk, vurderingsevne og kreativitet, samtidig som vi lærer hvordan man kan ha det gøy i det naturlige miljøet.

 

Gjennom "Naturens Hindreløype" oppfordrer vi deltakerne til å se på naturen med kreativitetens øyne. Vi utforsker hvordan man kan bruke det naturlige miljøet for å skape artige utfordringer og aktiviteter for både hund og eier. Dette inkluderer å vurdere hva som er trygt og ikke trygt, samtidig som man utvikler en følelse for å skape moro og spenning i det naturlige landskapet.

 

Vi oppfordrer deltakerne til å være herlig gærne sammen med hunden. Dette er noe hundene elsker, og når de ser eieren ha det gøy, smitter gleden over på brukeren. Vi utforsker ulike måter å samhandle med hunden på, skape lek og glede i naturen.

 

Hva lærer du?

Vi gir deg tips om skogsagility og hvordan du kan krydre turen med små lekelementer og aktiviteter. Dette gir en ekstra dimensjon til opplevelsen, og vi utforsker også hvordan man kan roe seg ned og finne balanse i naturen.

 

Gevinst for hunden: 

 • Aktiviteter i naturen gir hunden en mulighet til å få nødvendig fysisk trening. Gjennom utfordrende hindre og løyper kan hunden øke styrken, smidigheten og utholdenheten sin.

 • Aktiviteter som krever at hunden skal vurdere og tilpasse seg ulike hindringer, gir en betydelig grad av mental stimulering. Dette bidrar til å holde hundens sinn skarpt og kan redusere kjedsomhet.

 • Når hunden mestrer utfordrende hindre og oppnår suksess i aktivitetene, øker selvtilliten. Dette kan hjelpe hunden å føle seg tryggere og mer selvsikker i ulike situasjoner.

Kreativitet_1_edited.jpg

Kreative hjørnet

Dato/tid: Tirsdag 4. juni kl. 17.30-20.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Kristine

Om kurskvelden: 

Få fem den indrekunsteren i deg selv, hunden og brukeren. Denne kvelden skal vi spiller på sansene. Hvordan gjøre enkle sanseøvelser som inkluderer hunden. Ofte opplever bruker å bryte atferdsmønster ved å bruke sansene. 

 

Hva lærer du?

Vi skal lære dere ulike øvelser som åpner sansene til bruker og hvordan oppdage miljøet man er i. Vi skal utføre kreative øvelser som spiller på sansene, ta og føle, lukte og se. Vi har ulike tips til ulike brukergrupper.

Gevinst for hunden: 

 • Hunden lærer seg til å ha det gøy sammen med bruker og eier der man utfordres på andre måter å trene på.

nr 10.png

Agility

Dato/tid: Søndag 16.juni kl. 12.30-15.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kristine

 

Om kurskvelden: 

Velkommen til en energisk og lærerik kurskveld som handler om agility og hvordan du kan tilpasse denne aktiviteten både innendørs og utendørs, med forskjellig utstyr, og hvordan involvere bruker. Vi forstår at hver hund er unik, med sine egne fysiske forutsetninger og behov. På denne kurskvelden vil vi hjelpe deg med å tilpasse agilitytreningen for å passe din hund perfekt. Uansett om din hund er en nybegynner eller en erfaren agilityatlet, vil du lære å tilpasse øvelsene for å sikre en morsom og vellykket treningssesjon.

 

Hva lærer du?

Vi bruker både innendørs og utendørs elementer for å lage utfordrende løyper som passer for hunder i alle aldre og ferdighetsnivåer. Dette gir deg og din hund muligheten til å oppleve mestring, samarbeid og moro sammen med andre. 

 

Gevinst for hunden: 

 • Agility er en fysisk krevende aktivitet som gir hunden en betydelig mengde trening. Gjennom hopping, løping, og navigering gjennom hindre, blir hundens muskler, ledd og kardiovaskulære system utfordret og styrket.

 • Agilitytrening fremmer samarbeid mellom hund og eier. Hunden må forstå eierens signaler og instruksjoner for å navigere gjennom hindrene. Dette styrker båndet mellom hund og eier og forbedrer kommunikasjonen mellom dem.

 • Agilitytrening gir ofte hunden en følelse av glede og tilfredshet. Aktiviteten kan redusere stress og angst og forbedre hundens generelle emosjonelle velvære.

Frisk og aktiv hund på jobb og i hverdagen

Dato/Tid: Søndag 23. juni kl. 12.30-15.00

Sted: Ørakerveien 30, 0284 Oslo

Instruktør: Anna & Kim-Yvonne

 

Om kurskvelden: 

HMS står for helse, miljø og sikkerhet. 

HMS-prinsipper og vurderinger er en svært viktig del for alle hunder som er i arbeid. Selv om terapihunder og besøkshunder primært jobber med menneskelig velvære og terapi, er det viktig å sørge for helsen, sikkerheten og trivselen til hunden også. Vi skal lære deg de viktigste HMS-prinsipper og vurderinger du må kunne for å arbeide på team med hunden din. Dette er en perfekt kveld for deg som vurderer å utdanne hunden din innen DAI og til dere som har utøvd DAI lenge og trenger en oppfrisker i ny informasjon. 

 

Hva lærer du?

De viktigste HMS-prinsipper og vurderinger alle hundeeiere bør kunne. 

 

Forkunnskaper: 

Ingen krav til forkunnskaper. Dette kurset anbefales for alle hundeeiere. 

Gevinst for hunden: 

 • Trygghet og komfort: En hund som blir behandlet med omsorg og oppmerksomhet på sin helse og sikkerhet, vil oppleve økt trygghet og komfort. Dette er spesielt viktig i situasjoner der hunden brukes i terapeutiske sammenhenger, der pasientenes trivsel er avhengig av hundens velvære.

 • Helse og velferd for terapihunden: Det er viktig å sørge for at terapihunden er frisk, får tilstrekkelig medisinsk oppfølging og pleie, og har det bra generelt. Dette inkluderer å gi riktig ernæring, regelmessig mosjon og veterinærpleie.

HMS_edited.jpg

Møt våre instruktører

Vi fokuserer på positiv læring og garanterer faglig dyktighet!

ALLE TRENINGSSAMLINGER

bottom of page