

Mari Jacobsen
Medlem av DATi Klubben
Tlf:
+47 971 23 525
Telefontid 0900-1600, om jeg ikke svarer er jeg opptatt ute. Send meg en sms med hva det gjelder så ringer jeg deg tilbake.
E-post: jacobsenmari@hotmail.com
Arbeidsområde:
Gården vår finner du på Fetveien 1314, 1903 Gan
Gan ligger 15 km / 15 minutter fra Lillestrøm og 30 km / 35 minutter fra Oslo
Sertifisert EAGALA, kurs i psykisk helsearbeid med hest, videreutdanning i dyreassisterte intervensjoner, HEAL m.m
Litt om Mari
Mari har en bachelor i oppvekst, skapende aktivitet og helse og en master i tilpasset opplæring (2012). Hun har jobbet som blant annet fritidsleder i kriminalomsorgen og som miljøterapeut med ulike gruppe mennesker. Hun har erfaring med å jobbe med barn og unge, voksne i en vanskelig livssituasjon, mennesker med psykiske utfordringer og mennesker med ulike funksjonshemminger. Hun har jobbet på flere ulike ridesentre med ansvar for stallen og å lede ulike grupper med ulike hesteaktiviteter. Hun har tatt ulike kurs innenfor hesteassistert psykoterapi og mindfullness og har videreutdanning i hesteassisterte intervensjoner på NMBU.
Våre tjenester
Hesteassistert psykisk helsearbeid i gruppe eller som individuelle timer:
Har du forsøkt «vanlig kontorterapi» og ønsker å forsøke en annen tilnærming i samarbeid med hesteflokken?
Se for deg at du skal ut og møte en hesteflokk, der hestene er ukjent for deg. Hvilke følelser får du rundt denne tanken? Hvilke forventninger har du til dette møtet? Er du spent, redd, forventningsfull, opprømt eller er det noe annet? Se for deg at at du møter en stor og en liten hest, hvordan ser du for deg møtet med disse to? Hvordan tror du den lille hesten vil møte deg og hvordan vil du føle deg ved siden av den store hesten på flere hundre kilo?
Hestene møter deg som du er her og nå. De har ingen agenda eller baktanker. De bryr seg ikke om du har vunnet priser eller sittet i et mørkt rom i ukesvis. Hestene kjenner menneskers energi, puls og pust. De kan lese ansiktsuttrykk og høre på tonefall. De merker om du er tro mot deg selv eller om du forsøker å ta på deg en maske. Eksempel om du er redd og later som du ikke er det. Noen hevder at hestene er et speil av våre følelser og energier. Mari og Lenas rolle i dette her er å legge til rette for at refleksjoner og prosesser oppstår i møtet med dyrene.
INDIVIDUELLE TIMER
En time varer opp til 90 minutter, vi avrunder der det er naturlig. Dette er ikke et gruppetilbud men du har mulighet for å ta med deg en person som er viktig for deg, dersom vi finner dette hensiktsmessig.
Vi legger opp timene etter dine behov, men vi jobber primært fra bakken. Det vil si at det er lite eller ingen ridning involvert (med mindre dette er hensiktsmessig og spesielt ønsket).
GRUPPETILBUD
Der jobber vi med aktuelle temaer som er aktuelle for deg som deltar her og nå og vi tar for oss temaer som mange er opptatt av som:
-
Selvtillit og selvfølelse
-
Stessmestring og emosjonell regulering
-
Økt tilstedeværelse gjennom oppmerksomt nærvær
-
Bedre kommunikasjonsferdigheter
-
Økt mestring og selvivaretakelse
Om andre temaer blir aktuelle i gruppen så vil vi justere innholdet slik at det oppleves relevant tilpasset dere som er med. Punktene over er en indikasjon på aktuelle temaer.
Gruppen vil være på gården i tre timer fra 0915-1215 (passer med busstider) Det vil være kaffe og te og mulighet for å spise matpakke sammen. Vi fyrer opp bålpanna når været tillater det. Det blir et felles mål om å sørge for at dyrene har det de trenger der vi jobber side om side for at dyr og mennesker skal ha det bra sammen. Etter lunsj vil vi ha en aktivitet med hestene som skal fremme refleksjon og helsefremming.
Du trenger ikke hesteerfaring eller noen spesiell fysikk for å være med på dette.
Det er derimot viktig at du kler deg etter været.
Velkommen skal du være!
Alternativ opplæringsarena.
Noen heldige elever får deler av skoleuken sin med praktisk læring på gården en dag i uken.
SFO
Der barna får et sosialpedagogisk tilbud med dyrene på gården i SFO- tiden.
Gårdsleir/gårdshelg/dyrepasser for en dag.
Gratis for barn fra Lillestrøm og Ullensaker, finansiert av Bufdir. Barna er på gården to eller fire døgn. De er med på alt av dyrestell og får påvirke det som skal foregå på gården. Vi bruker nærområdet og årstidene til å skape ulike aktiviteter gjennom året.
Vi vektlegger dyrevelferd, sosial kompetanse og utforsking gjennom eksperimentell læring. Vi øver oss på å være i øyeblikket og bruke sansene våre. Deltakerne vil øve på å finne ro gjennom oppmerksomt nærvær.
På gården er vi alle avhengig av hverandre for at dyr og mennesker skal ha det godt sammen, vi hjelper hverandre og heier på hverandre – sammen er vi gull!
LES MER HER: https://bytoppentrivselsgard.no/
Utdanning / Jobberfaring
Utdanning:
-
EAGALA
EAGLA er en modell for hesteassistert psykoterapi og/eller læring på det personlige plan. Dersom det skal utøves terapi, må det samarbeides med behandler/terapeut. I sosialpedagogisk arbeid har Mari mye kompetanse og bruker modellen som inspirasjon og bruker flere elementer fra Eagala modellen. Hun tok kursene som kvalifiserte til autorisasjon i 2016 og måtte re autorisere seg i 2018. Eagala modellen blir stort sett utført sammen med løse hester. Der pasient/utøvere inviteres til et oppdrag ute med de løse hestene. Hestene vil alltid gi en respons på menneskene de møter og denne responsen er en speiling av mennesket emosjoner. Pasientene/utøverne vil knytte denne atferden opp mot opplevelser i eget liv og det er inngangsport til mange flere temaer enn tradisjonell samtaleterapi eller utviklingssamtaler. Oppdraget er som oftest praktisk og personene som deltar vil kjenne på ulike følelser som de opplever om reelle temaer. De kan få oppleve refleksjon som kan føre til personlig vekst. Det kan være mennesker i gruppe eksempel familier, kollegaer eller personer med lignende utfordringer som er sammen under seksjonen. Eller det kan være individuell behandling/sosial pedagogisk aktivitet.
-
Kurs i psykisk helsearbeid med hest
Det tar for seg ulike psykiske plager/lidelser og hvordan ulike hesteassisterte aktiviteter kan brukes for å fremme den psykiske helsen. Kurset holdes av stiftelsen «hest og helse».
-
Videreutdanning i dyreassisterte intervensjoner
Introduksjonskurs 5 studiepoeng NMBU. Videreutdanningen tar for seg hvordan ulike aktiviteter med dyr og natur virker helsefremmende på oss mennesker. Den tar for seg ulike mestrings teorier og ulike dyreassisterte aktiviteter/teori.
-
HEAL 6 Keys to Connection
Introduksjonskurs til bruk av HEAL modellen i psykososialt arbeid med ulike psykiske vansker. Kurset er både praktis og teoretisk og tar for seg hvordan ulike hestassisterte aktiviteter.
-
Videreutdanning i hesteassisterte intervensjoner ved NMBU
Et dypdykk i hvordan hesteassisterte aktiviteter kan virke helsefremmende på ulike måter. Forskning og fagliteratur gir en faglig tyngde i feltet. Fullført og bestått i 2021.
-
Equines in Therapy and Learning. Level 1
Et kurs i hvordan hester kan ha en terapautisk og helsefremmende rolle, hvordan fasilitere, samt fokus på god dyrevelferd. Fullført sommer 2021.
-
Kurs i Gaustadmanualen
En innføring i hvordan de jobber på Gaustad Sykehus med hesteassistert psykoterapi. Mange nyttige verktøy å ta med seg i videre arbeid. Kurset fullført høsten 2021. Mari deltok på nytt kurs på stallen på Gaustad sommeren 2022.
-
Hesteassistert psyodynamisk traumeterapi av Ilka Parent og Mimer school
Ilka Parent er en anerkjent psykiater som har jobbet med hesteassistert psykoterapi i mange år, Hun underviste i sin modell online. kurset hadde en varighet på 30 dager. Gjennomført februar 2023