

Nina Vikor
Medlem av DATi Klubben
Tlf:
+47 48 45 59 31
E-post: gronsandhestogmestring@gmail.com
Arbeidsområde: Grønsandveien 19, Sætre, Norway
Tilbyr tjenester etter ledighet/forespørsel
Litt om oss
Mitt navn er Nina Vikor. Jeg har bakgrunn som spesialsykepleier med ulike
videreutdanninger, innen rus- og avhengighet, traumer og spiseforstyrrelser. Jeg har bestandig hatt et brennende engasjement innen psykiatri og fagutvikling, og har i voksen alder studert psykologi, samt masterfag i klinisk psykisk helsearbeid. Jeg har jobbet i ulike deler av spesialisthelsetjenesten; døgnbehandling for rusavhengighet, Asker DPS og i akuttpsykiatrien, både som behandler, barneansvarlig og prosjektleder. Utover dette har jeg også undervist i helsefag på videregående skole.
Etter en bilulykke i 2018 ble livet snudd på hodet. Jeg fikk selv oppleve å være pasient, være avhengig av andre. En periode mottok jeg ridefysioterapi ved Hjørgunn Gård og Behandlingssenter, i denne perioden jeg oppdaget den terapeutiske effekten av hester.
I tillegg til å tilby hesteassisterte tjenester ved Stallen Grønsand Mestringssenter jobber jeg i dag som vikar ved Oslo Universitetssykehus, Stallen Gaustad, som tilbyr poliklinisk behandling med hesteassistert terapi.
Stallen Grønsand
Stallen Grønsand Mestringssenter er øvre del av Grønsand Hestesenter.
Stedet Grønsand er en historisk plass med arkeologiske kulturminner tilbake til jernalderen med jordbrukshistorie og gårdsstruktur.
Stallen Grønsand mestringssenter ligger idyllisk til syd i Asker kommune med umiddelbar nærhet til fantastiske turområder, skog og sjø. På samme området ligger Grønsand Gjestegård og Nordre Grønsand Gård omkranset av eiketrær, discgolfbane og tennisbane.
Hva vi tilbyr
Stallen Grønsand tilbyr dyreassisterte tjenester, et fagfelt hvor samhandling med hester og natur er virkemidler. Dette kan være hesteassisterte aktiviteter eller hesteassistert terapi. Tilbudet gis kun individuelt (ikke gruppe) til privatpersoner og til offentlige tjenester som skole, barnevern og psykisk helse. Vi deltar også i ansvarsgruppemøter.
Hos oss legges det til rette for økt livsglede, mestring og følelse av å være betydningsfull. «Et sted å høre til» med reduksjon av psykiske og/eller fysiske symptomtrykk gjennom opplevelser i form av aktiviteter eller terapi med dyr. Vi tilrettelegger individuelt med utgangspunkt i den enkeltes ønsker og behov. Slik får vedkommende med seg nyttige erfaringer og opplevelser som kan tas med videre i hverdagen og i livet utenfor senteret.
Det å ri er ikke et mål i seg selv. Samspillet med hestene (både fra bakken, i flokken og fra hesteryggen) gir blant annet økt mestringstro, økt livskvalitet og glede som i sin tur vil skape en positiv endring hos personen. Sammen reflekterer vi over hva som skjer på «innsiden og utsiden av kroppen», i møtet med hesteflokken. Sammen med hestene og naturen er målet opplevelse av å være "tilstedeværelse i øyeblikket", kjenne på å mestre, sette positive grenser og bedret evne til regulere
følelser. Hos oss er det alltid plass til "en til" rundt bålpanna. Inkludering og samhold, alle med.