top of page

En Magisk Fjelltur med DAI-Klubben


I helgen arrangerte DAI-Klubben sin aller første fjelltur, ledet av grunnleggeren av GoodDog, Tess Erngren. Denne turen ga deltakerne en perfekt balanse mellom guidet turer i  i en magisk fjellsetting og berikende faglig innhold. Samtidig ble det lagt til rette for sosiale aktiviteter! Tess arrangerer flere slike fjellturer gjennom året, men denne helgen var spesielt rettet mot sertifiserte og hunder under utdanning for å bli besøkshunder, terapihunder og skolehunder.

Et Viktig Samarbeid for Hundene

DAI-Klubben samarbeider med GoodDog for å kunne tilby våre firbeinte kollegaer en ferie på deres premisser. Å jobbe som sosial tjenestehund er svært krevende. Disse hundene utfører en viktig jobb ved å gi omsorg, støtte og glede til mennesker i ulike situasjoner, noe som kan være både fysisk og mentalt utfordrende for dem. Akkurat som mennesker trenger en pause fra jobbens krav, trenger også tjenestehunder avkobling og restitusjon. Ved å tilby slike ferier, kan hundene få muligheten til å slappe av, utforske nye omgivelser og delta i aktiviteter som gir dem glede og tilfredshet. Dette bidrar til å opprettholde deres mentale og fysiske helse, samt styrke båndet mellom hund og fører.


Terapihund, Sosialtjenestehund, GoodDog, DAI-Klubben, Besøkshund, Skolehund
Foto: Tess Erngren fra GoodDog sammen med Siri og Balder i bakgrunnen

En Unik Opplevelse for To- og Firbente

Helgen ga en unik mulighet til å styrke båndene mellom hund og eier, samt knytte kontakter med andre klubbmedlemmer i en magisk fjellsetting. Mange av deltakerne satte særlig pris på å lære mer om konseptet "valgfrihet" for hundene.


Valgfrihet: "Hver dag får hundene mine velge hva de vil spise, hvor de går tur, om de vil løpe, hvem de vil hilse på, hvor de sover og hvor vi drar på café (blant annet). Hva har din hund tatt for valg idag?"- Sier Tess Erngren.


Deltakernes Erfaringer

Ane-Brit Sundal deltok på turen sammen med sin hund Nemi, som er under utdanning for å bli terapi- og skolehund. Hun delte sine tanker om turen:


"Vi fikk et super bra foredrag om Choice and Control for sosiale tjenestehunder. Det at hundene våre føler de har en grad av kontroll og kan ta egne valg i arbeidet er så viktig for hundene våre. Det å føle å ha kontroll og kunne ta egne valg er et grunnleggende behov også for hundene våre. Så jeg likte veldig godt at dette var temaet denne gangen," sier Ane-Brit.

Siri Bauer, hundefører av skolehunden Balder, hadde også mye positivt å si om helgen:

"Det er så mange ting jeg likte godt med helgen. Men det jeg likte aller best var at jeg fikk en ny forståelse for hvordan jeg kan la Balder få mer valg i hverdagen sin. At jeg ikke alltid skal forvente at han skal høre og adlyde meg. Han er jo en skikkelig 'pleaser', det å få en oppvekker og kunnskap om hvordan han kan få bestemme selv er nok det viktigste jeg lærte denne helgen," sier Siri.Hun la også til:

"En god blanding av foredrag og praktisk trening sammen med andre team var også veldig bra. Vi var i en hundepark, der vi slapp en og en hund inn i parken, mens de andre hundene sto på utsiden. Vi kunne på den måten lese hvordan hundene 'snakket til hverandre med kroppsspråk'. Tess gjorde oss oppmerksomme på hvilke signaler hundene kommuniserte med hverandre. Veldig verdifull lærdom å kunne forstå kroppspråket til hundene!" sier Siri.Siri avsluttet med å fremheve de fantastiske omgivelsene:

"Og sist men ikke minst var de fantastiske omgivelsene, den felles turen langs Sjoa, og den hyggelige betjeningen på Maurvangen Fjellparken. Dette var terapi for både hundene og førerne, vil jeg si," sier Siri.
Annika var også imponert over foredraget til Tess:

"Jeg likte veldig godt Tess' konsept om Choice and Control. Jeg kjente ikke til det før, men det er en fantastisk filosofi og holdning mot ikke bare hunden sin. Det var en fin blanding av teori og praksis og hvordan man kunne overføre ideen i hverdagen sin," sier Annika.


Hun fortsetter, "For meg var det også deilig å bli mer kjent med de andre, både på kurset og privat. Og selvfølgelig det fenomenale området på fjellet. Neste gang skal jeg planlegge å ikke ha noe før eller etter campen, så jeg virkelig har god tid til å ankomme og kan ta en lengre tur," sier Annika.


Lurer du på om hunden din kan egne seg til å bli sosial tjenestehund (besøkshund, skolehund & terapihund)? Høstens kurs med Norske Terapihundeskole starter opp i september!

Ser Frem til Flere Eventyr

DAI-Klubben takker Tess for en fantastisk tur og ser frem til at dette blir en årlig tradisjon hvor enda flere klubbmedlemmer kan delta. CAMP DAI-Klubben har allerede holdt av siste helgen i juni 2025, fra 27. til 29. juni. Vi håper du vil bli med!


Har du enda ikke lagt planer for sommerferien bør du sjekke ut de andre turene Tess arrangerer her: https://gooddog.no/camps/


GoodDog sørger for å finne steder, overnatting og aktiviteter hvor hunder er velkomne, slik at du kan nyte ferien uten å bekymre deg for hunden din. Målet er at du skal kunne nyte naturen og opplevelsen sammen med hunden din, mens vi tar ansvar for planlegging og trygghet.


TA HUNDEN MED PÅ EVENTYR!


Comments


bottom of page