top of page

Fra uventet vennskap til hundeterapeut


Kimmy, født inn i en Schæfer-flokk med en hundekjærlig far, har hatt hunder som en stor del av livet sitt. Med mye friluftsliv og hundeaktiviteter i oppveksten, ble båndet mellom Kimmy og firbeinte venner urokkelig. Men det var en skjebnesvanger hendelse for ni år siden som virkelig satte fart på Kimmys kjærlighet til hundelivet.

Terapihund, skolehund, besøkshund, hundeterapaut
Kimmy t.h sammen med Ann-Jonette t.v, hunden Marve og Kathrine i planken under fagdagen 22.mai

Da moren skulle på ferie og ba Kimmy om å passe hunden i to uker, ante hun ikke at en flystreik skulle endre livet hennes. Streiken gjorde at moren ikke kunne hente hunden som planlagt, og den firbeinte vennen ble værende hos Kimmy i over seks uker. Denne perioden ble en bekreftelse på at Kimmy ønsket å vie livet sitt til hunder og gi dem det beste livet mulig.
Det var ikke lenge etter dette at Kimmy fikk sin første egen hund, Maximus, en Staffordshire Bull Terrier. Den 24. februar 2015 hentet hun bajasen som skulle bli hennes trofaste følgesvenn. Sammen begynte de sitt livs beste eventyr.


I dag tilbyr Kimmy en rekke tjenester for hunder og eiere, inkludert hunderapi, laserterapi og hundetrening. Hun holder kurs på Lundqvist hundeskole og er tilgjengelig for privat oppfølging utenom hundeskolen. For å booke hennes tjenester, kan man kontakte henne direkte via Instagram @hundeterapeut_kimmy eller Facebook.
En typisk treningsøkt med hundene til Kimmy handler ikke bare om fysisk trening, men også om mentalt samspill. På skogsturer gjør de ulike aktiviteter som balansering, kryping, hopping, lek med gjemsel og apportering av kongler. Dette skaper ikke bare en sterkere bånd mellom Kimmy og hundene, men det fungerer også som effektiv trening for hundene.
Maximus, som er 8,5 år gammel, brukes til alt både på privaten og i jobb. Han er en ekte fjellgeit, triksekonge og en allsidig hjelper for Kimmy, som er personlig trener. Maximus deltar i ulike øvelser sammen med kundene, som bidrar til å bygge tillit og styrke båndet mellom dem og hunden. Han fungerer også som instruktørhund på Lundqvist hundeskole.


Miira, en to år gammel Siberian Husky, er ennå ikke aktivt involvert i jobbsammenheng, men sammen med Maximus utgjør de et perfekt 2-spann som utforsker verden sammen. Kimmy har planer om å involvere Miira i ulike oppgaver i fremtiden, men for nå lar hun henne vokse opp og utforske verden i eget tempo.


For tiden trener Kimmy og Miira på å lære "å løpe på veggen" og parkour, mens Maximus har vært opptatt med å opprettholde alle sine kunster og nyter skogsturer med kløv og sovepose. Nylig lærte han å snurre i begge retninger, noe som er nyttig for oppvarming og bevegelighetstrening før andre aktiviteter.

Blant Kimmys favorittøvelser er den rørende "kæm e bæstevænnen din", hvor Miira legger labben sin på Maximus. Hun setter også pris på Maximus' evne til å gi "klemmer". Når det gjelder praktiske øvelser, liker Kimmy de som utfordrer balansen og er mentalt krevende.Har du prøvd styrke og balansetrening for hund og eier? 🏋🏼‍♀️💪🏼🐾


Under fagdagen vår 21. august er vi så heldige å få besøk av PT og hundetrener @kimmy_eventyrer og @terapihuskyene som skal arrangere en liten «eventyrløype for hund og eier» ❤️

Bli med på DAI-fagdag 21.august kl.16.00 på Lilleaker.

Det er enkelt å ankomme med kollektiv (t-bane, buss og trikk) ellers er det stor parkering utenfor. Dette blir en hyggelig mandag der vi fokuserer på faglig utvikling for både hund og fører 🐾🤎👍🏼Comments


bottom of page