top of page

Oppsummering av Fagdagen 27. feb

Hei alle dyreelskere og engasjerte sjeler der ute!


Som daglig leder i Dyreassisterte Tjenester, ønsker jeg å dele noen høydepunkter fra fagdag vår i går og samtidig invitere DEG til å bli en del av vårt voksende fellesskap gjennom DAI-Klubben.


Jeg håper dere som deltok på fagdagen er fulle av energi etter en inspirerende kveld. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med en så fantastisk gjeng, og det er med stor glede jeg deler noen av høydepunktene fra fagdagen i går.


Vår fagdag begynte med en herlig atmosfære av mingling, ferske skoleboller, rundstykker og gullrotsuppe, hjemmelaget av dyktige deltakere i arbeidstrening på Losby Besøksgård.

 

Hege startet dagen med et foredrag, der hun tok oss med inn i hjertet av Losby Besøksgård. Vi fikk ikke bare innsikt i gårdsdriften, hvem som kommer hit og hvem som betaler for tjenesten, men vi fikk også høre opplevelsen av å jobbe der fra en av deltagerene, Viktoria. Hun fortalte om sitt hjertevarmende bånd med dyrene og beskrev det unike miljøet på gården. 

Kampen mot skolefravær

Et høydepunkt var omvisningen i fjøset, der vi møtte de sjarmerende og sosiale dyrene. Det var nesten nødvendig å be folk 3 ganger om å returnere til plassene sine, da vi fortsatte med et engasjerende foredrag fra Sara om kampen mot skolefravær. Sara delte bakgrunnen for prosjektet og presenterte konkrete eksempler på hvordan skolehunden kan være en verdifull ressurs, fra å øke motivasjon til å forbedre trivsel. Vi har også sikret en opptak av foredraget for DAI-Klubbens medlemmer.


Vårens kurs for utdanning av terapihunder, skolehunder og besøkshunder finner du her: https://www.dyreassistertetjenester.no/utdanningRefleksjonsrunde

Vi satte oss deretter i en sirkel for refleksjonsrunden. Tema som ble tatt opp her var blant annet hvordan avslutte en sesjon i tide. Mange delte verdifulle tips og verktøy for å tydeliggjøre ansvar og sikre effektiv tidsstyring. Gestaltterapeutene Tove og Ragnhild bidro med konkrete øvelser, spesielt for situasjoner der deltakere ikke ønsker å avslutte.


 

Oppvisning og trening

Fagdagen ble avsluttet med en oppvisning av øvelser, der de med egne hunder fikk muligheten til å praktisere i gruppe. Blant annet fikk Bertil demonstrert kos med fem "studenter", mens Goofy ble filmet under en hilserunde som en del av en innlevering til sertifiseringen som terapihund.

 


Jeg er allerede i gang med planleggingen av neste fagdag, som vil finne sted på Evje Herregård i Moss, søndag 5. mai. Mer informasjon kommer snart, hold av datoen!
Varme hilsener,

Kathrine von Tangen

Daglig leder i Dyreassisterte Tjenester
Har du lyst til å bli med i en sosial klubb innen dyreassisterte intervensjoner?


Nå lurer du kanskje på hvorfor du bør bli med i DAI-Klubben? Vel, la meg fortelle deg hvorfor dette fellesskapet er noe helt spesielt:

Enten du er midt i utdanningen din, ferdig utdannet eller bare interessert i å lære mer om DAI, ønsker vi deg hjertelig velkommen til DAI-Klubben – vårt fellesskap dedikert til dyreassisterte tjenester.


Hvem utgjør DAI-Klubben?

Vi er stolte av å presentere medlemmene som utgjør hjertet av vår kjære klubb. Hver enkelt person bringer unike ferdigheter og lidenskaper til fellesskapet vårt.


Sertifiserte Medlemmer

Våre sertifiserte medlemmer har gjennomgått grundig opplæring og er sertifiserte innen spesifikke fagområder fra ulike anerkjente aktører. De representerer ekspertisen og dedikasjonen som kjennetegner vår klubb. Disse medlemmene er hjørnesteiner i DAI-Klubben, og deres erfaring og kompetanse beriker vårt fellesskap på unike måter.


Andre Medlemmer

I DAI-Klubben er fellesskapet vårt mangfoldig, med medlemmer som spenner fra instruktører og etologer til engasjerte ansatte og verdifulle samarbeidspartnere. Våre instruktører deler kunnskap og erfaring for å veilede og inspirere andre medlemmer, mens etologene bringer dyp innsikt i dyreadferd og beriker våre tilnærminger til dyreassisterte intervensjoner.

Enten du er ny til feltet eller en erfaren utøver, deler våre interessenter en felles lidenskap for dyreassisterte tjenester, og deres engasjement er uvurderlig. Vi verdsetter også våre samarbeidspartnere, som støtter klubben med ressurser, kunnskap og annen støtte. Sammen bygger vi et sterkt nettverk for å nå vårt felles mål.


Hva DAI-Klubben Tilbyr

Bli med i DAI-Klubben i dag og få eksklusiv tilgang til invitasjoner til fagdager, treninger, og en lukket Facebook-gruppe der medlemmer kan gi råd og dele sine erfaringer. Klubben gir også praktiske bookingløsninger for flere jobboppdrag, og du vil oppleve en trygghet, støtte og tilgang til viktige ressursverktøy innen dyreassisterte intervensjoner.


For påmelding og mer informasjon, https://www.dyreassistertetjenester.no/dai-klubb
Comments


bottom of page